“Et liv med angst”

Vil du gerne blive klogere på angst? Så kig med her på bloggen, hvor jeg løbende skriver indlæg om angst og angstbehandling. 

Min store grund til at lave denne blog er, at jeg gerne vil vise almindelige danskere, at angst er helt normalt og samtidig gøre det lettere for danskerne at lære at håndtere angsten i hverdagen. Hvis man kan lære at kæmpe lidt mindre med angsten, kan man måske også lære at leve på en måde, hvor angsten gør lidt mindre ondt.

Her på bloggen kan du f.eks. læse om, hvorfor yngre børn er bange for at være væk fra mor og far, og hvorfor teenagere er så bange for hvad andre tænker om dem. Du kan også læse om, hvorfor det ofte er svært at begynde i skole igen efter en ferie for børn med angst og få 6 gode råd til hvordan, du hjælper dit barn med at få en god søvnrytme. På bloggen finder du også en sjov lille øvelse, der kan hjælpe børn med at lære at tanker bare er tanker.

Eftersom bloggen mest henvender sig til forældre til børn med angst, er der selvfølgelig også et indlæg, der handler om, at det er meget almindeligt for forældre at føle skyldfølelse, når deres barn har angst. Hvilken forældre har ikke spurgt sig selv: “Er det min skyld at mit barn har angst?”

Jeg håber, du vil læse med og lade mig høre, hvis du har et ønske til en emne, jeg skal skrive om.

Blog Oversigt

børnepsykolog-emil-rask

Når angst i skolen bliver en udfordring

Når angst i skolen bliver en udfordring Hvordan støtter du bedst dit barn med angst i skolen? Læs mere Nogle børn og unge med angst kender måske til, at specielt én ting…
Skærmbillede 2017-10-14 12.39.43

Hver fjerde unge dansker er stresset!

Hver fjerde unge dansker er stresset! Hver fjerde unge dansker er stresset. Men hvorfor? Er verden et hårdere sted at leve nu end tidligere? Stiller vi større krav til os…
Angtsbehandling og selvværd

Jagten på selvværd

Jagten på selvværd Mennesker der prøver på at få bekræftelse og en fornemmelse af at ”være gode nok” ofte har det mindre godt end personer, der ikke er så optagede…
Kurser og foredrag om angst

Svært ved første skoledag efter juleferien?

Svært ved første skoledag efter juleferien? Første dag efter ferien er ofte svær for mennesker med angst. Forandringer kræver energi og mennesker med angst oplever ofte at forandringer leder til…
Angst og bekymringer

Bekymringer hos børn i julen

Bekymringer hos børn i julen ”Mor, tror du vi får en god jul i år? Hvor alle er glade?” Læs mere For mange er julen en tid, der ses frem…
Angst og søvnproblemer

Skyld eller ansvar?

Skyld eller ansvar? ”Er det min skyld, at mit barn har angst?” Læs mere I sidste uge havde jeg 3 måneders opfølgning med en af mine Chilled* angstgrupper. Som altid…
Kurser og foredrag om angst

Angst er helt normalt

Angst er helt normalt Selvom jeg forstår deres ønske om at skille sig af med angsten, så fastholder jeg altså, at den ikke KUN er dårlig. Læs mere I mit…

Fire trin til hjælp

For mange er det helt nyt at skulle opsøge en psykolog, og det kan virke både lidt grænseoverskridende og underligt at skulle tage kontakt. For at gøre det så let og trygt som muligt at komme igang, er her en lille guide til, hvordan du kan gøre:

Trin 1: Kontakt
Ring til mig på 61707219 eller send en mail på emil@psykologrask.dk. Du kan også udfylde kontaktformularen på siden “kontakt og pris”, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

Trin 2: Gratis afklarende samtale Hvis du har behov for det, så tilbyder jeg, at vi kan tage en kort indledende snak over telefonen. Her taler vi om, hvad du gerne vil have min hjælp til, og om jeg er den rette behandler til dig. Hvis jeg er det, så aftaler vi at opstarte et forløb, og ellers henviser jeg dig gerne videre til en anden psykolog, der bedre kan hjælpe dig.

Trin 3: Forsamtale Første samtale er typisk en dobbeltsession. Her får du mulighed for at finde ud af, hvilken hjælp jeg kan tilbyde dig og få en fornemmelse af hvordan det er at være i behandling hos mig. Jeg bruger forsamtalen til at lære dig at kende og finde ud af, hvad du gerne vil have min hjælp til.
Trin 4: Behandling Efter forsamtalen har vi begge en bedre fornemmelse af, hvilket behandlingsforløb du har brug for, og hvilke målsætninger vi skal arbejde mod. Der er stor forskel på, hvor langt et forløb er, men et gennemsnitligt forløb er typisk på 8-12 samtaler med samtaler enten hver uge eller hver anden uge.