Kurser, foredrag og supervison

Søger du et kursus eller foredrag? Jeg underviser både psykologer i terapi samt professionelle og pårørende om angst og angstbehandling.

Kompetent og levende undervisning

Jeg har mere end 12 års erfaring som underviser og foredragsholder og har bl.a. undervist på Aarhus Universitet, i psykiatrien og for plejefamilier i mange af landets kommuner. Som underviser tilrettelægger jeg altid programmet efter Jeres specifikke ønsker. Min undervisning er jordnær, levende og tilrettelagt med en blanding af teori, øvelser og konkrete eksempler. Jeg har særlig erfaring med undervisning af professionelle og pårørende om angst hos børn og unge. Ligeledes udbyder jeg løbende undervisning og supervision til andre psykologer i behandlingsmetoden ISTDP.

Kurser og foredrag hos Emil Rask

Foredrag

Med et foredrag kan I forvente at blive tanket op med ny viden om angst og blive inspireret til at finde nye måder at gå til udfordringerne på. Læs nedenfor hvorfor Lene Laasby Ladefoged fra projekt ”Støt dit barn” har booket mig igen og igen til foredrag for deres forældregrupper.

Kursus

På et kursus om angst kan I forvente konkret undervisning i angstlidelser og herunder finde svar på hvordan, angsten vedligeholder sig selv og hvad, I som fagpersoner eller forældre kan gøre for at forhindre det i at ske. Undervisningen er altid jordnær og præget af eksempler og praktiske øvelser. Læs nedenfor, hvad familieplejekonsulent Bente Sloth mente efter deres kursus, hvor en plejefamilie udtalte: ”Det var det bedste kursus, vi har deltaget i i de 20 år, vi har været plejefamilie.”

Supervisionsforløb

Med et supervisionsforløb kan I få lov til selv at skræddersy Jeres forløb med henblik på at nå Jeres målsætninger. Fælles finder vi kernen i de udfordringer, I står med, og jeg hjælper Jer med at finde ud af hvordan, I kan bruge Jeres faglighed og personlige styrker på nye måder. Jeg superviserer bl.a. andre psykologer på vej mod deres autorisation og tilbyder ISTDP-supervision på baggrund af videomateriale.

Priser

Prisen for både foredrag, kurser og supervisionsforløb afhænger af omfanget af opgaven. Tag kontakt allerede i dag, så vi kan aftale nærmere og finde den rette løsning til både Jeres behov og budget.

Efteruddannelse af psykologer

Ønsker du at blive klædt bedre på til at hjælpe dine klienter? Jeg tilbyder både kurser og supervision med udgangspunkt i ISTDP. Her kan du se hvilke tilbud jeg aktuelt har planlagt. Klik på linket for at læse mere.

Kommende:
Aarhus: 21/5 + 22/5 kl. 9-16
Kursus i ISTDP

Træningsgruppe for psykologer i Aarhus C. Opstart i august 2024. Læs mere her

Du eller din arbejdsplads er også altid velkommen til at kontakte mig for en individuelt tilrettelagt kursusdag eller supervisionsforløb.

Efteruddannelse til plejefamilier

Jeg har igennem de sidste par år opbygget særlig stor erfaring med undervisning af plejeforældre i forskellige kommuner. Det har givet mig en grundig forståelse for de særlige udfordringer, plejefamilier står med. Mine kurser til plejeforældre er derfor særlig tilrettelagt til deres unikke situation. Jeg tilbyder bl.a. kurser om angst hos børn og unge og om at undgå udbrændthed som plejeforældre.

kuser om angst

Hvad har andre sagt om mig som underviser?

“Emil er en fantastisk underviser. Når jeg har besøgt ham med mine studerende, har vi lyttet fascineret til ham fortælle. Først bagefter forstår vi, hvor meget vi egentlig har lært af ham: Emil lærer sine tilhørere kompleks viden på engageret, underholdende og legende let vis.”
Karen Raaberg-Møller
Psykolog og underviser
“Vi siger fra Familieplejen i Rebild Kommune mange tak for et meget givende og lærerigt kursus om angst hos børn og unge. Kurset gav os en rigtig grundig indsigt i, hvad angst er, samt hvornår angst bliver en lidelse. Vi fik i den henseende gode arbejdsredskaber til anvendelse i praksis. Hele kurset gav samtidig en forståelse af kompleksiteten i, når noget bliver udfordrende for mennesker i hverdagen. Hvor vigtigt det er at være nysgerrig og turde stille opklarende spørgsmål, som de voksne i barnets og den unges netværk. Der er ikke altid endegyldige svar på barnets og den unges tilstande, men vi kan kigge fremad og skabe overskuelighed og mål for barnet og den unge i et samarbejde. Kurset gav en tro på, at børn og unge med angst kan overvinde denne med den rette hjælp, indsigt og tilrettelæggelse.”
Bente Sloth
Familieplejekonsulent Rebild Kommune
“Emil Rask Pedersen har af flere omgange undervist grupper af forældre til børn med psykiske lidelser i projektet ”Støt dit barn”. Emil har her forklaret, hvad angst er og inspireret forældre til at finde nye veje til at støtte deres børn i at leve et liv uden angst. Når vi bliver ved med at henvende os til Emil Rask Pedersen er det fordi, han har dybdegående viden om angstlidelser, og fordi han er en dygtig formidler. Han er nysgerrig på det enkelte menneskes bevæggrunde for at handle på en bestemt måde, og det gør ham i stand til at give kvalificerede bud på, hvordan man kan støtte det enkelte barn. Vi oplever Emil som nærværende i mødet med mennesker, ydmyg over for den situation unge med psykisk sygdom står i og særdeles kompetent.”
Lene Laasby Ladefoged
Projektleder

Kursister sagde efter kurset:​

“Det var det bedste kursus, vi har deltaget i i de 20 år, vi har været plejefamilie.”

”Det var så relevant for os med det plejebarn, vi har.”

”Jeg troede, at mit plejebarn har angst, men det ved jeg nu, at hun ikke har.”

”Vi skal hjem og prøve trappestigen i forhold til at barnet skal sove i eget værelse.”

”Tilgangen generelt kan også anvendes i forhold til andre problematikker i vores arbejde med plejebarnet.”​

Tidligere kurser​


“ISTDP Introkursus”
“Angst hos børn og unge”
“Den motiverende samtale”
“Den svære samtale med asylansøgere”
“Undgå udbrændthed som plejeforældre”
“ACT og unge”
“Kognitiv Adfærdsterapi med unge”
“ACT og brug af aktive øvelser i terapi”
“Kognitiv Adfærdsterapi for øvede terapeuter”
“ACT for øvede terapeuter”

Tidligere foredrag

“Angst og særlig sensitivitet – kan man være født angst?”
“Særlig sensitivitet – myte eller fakta?”
“Hvad er angst?”
“Den problemfyldte ungdom?”
“Teenagere og selvværd”
“Angstbehandling med børn og unge”