2 dags kursus i ISTDP - Intensiv Dynamisk Korttidsterapi

Henrik Holm og Emil Rask udbyder igen 2 dages kursus i ISTDP

ISTDP er en moderne terapiform, der integrerer klassisk psykodynamisk terapi med tilknytningsteori og neurologisk forskning. Den er kendetegnet ved et meget aktivt og fokuseret samarbejde mellem klient og psykolog, der har til formål at hjælpe klienten med at erstatte uhensigtsmæssige forsvar med kontakt til egne følelser og behov.

Kurset er for dig, der er nysgerrig på at lære mere om ISTDP – hvad end du allerede kender til metoden eller aldrig har hørt om den før.

Kurset henvender sig især til uddannede psykologer, der arbejder med terapi, men er også relevant for studerende eller psykologer uden for arbejdsmarkedet, som ønsker at komme i gang med at lære det terapeutiske håndværk.

Som noget særligt bygger undervisningen i ISTDP på videodemonstrationer af vores eget arbejde med virkelige klienter. Herigennem er det muligt at få en bedre fornemmelse af metoden.

På kurset vil vi komme ind på:

 • Hvordan skaber du en stærk og fokuseret alliance allerede fra første samtale – herunder hvordan skabes et intrapsykisk fokus?
 • Hvordan tilrettelægges behandling og intervention så den passer til din klients kapacitet?
 • Hvordan arbejder du med klientens forsvar og modstand?
 • Hvordan vurderer du klientens angstniveau og hvad er optimalt angstniveau?
 • Hvordan forstår og arbejder du med ubevidste processer i klienten og imellem jer?
 • Hvordan kan du være autentisk til stede i din terapi? – herunder vigtigheden i at kende egne forsvar og angst.

Kurset vil veksle mellem oplæg, øvelser og demonstrationer af metoden ved brug af videooptagelser, således at deltagere på kurset opnår en levende forståelse af metodens muligheder.

Du behøver ikke have praktisk erfaring med terapi eller ISTDP for at deltage på kurset.

Undervisere:

Emil Rask og Henrik Holm er autoriserede psykologer og har begge gennemført 3 års specialiseringsuddannelse samt avanceret træning hos nogen af verdens mest anerkendte undervisere i ISTDP heriblandt både Patricia Coughlin og Allan Abbass.

Du kan læse mere om os på vores hjemmesider www.henrikholmhansen.dk og www.psykologrask.dk/om-EmilRask

Dato:
Aarhus: Tirsdag d. 21/5 og onsdag d. 22/5, begge dage fra 9 – 16:00

Pris: Psykologer i arbejde: 3000,-

Er du udenforarbejdsmarkedet eller studerende kan du kontakte os og ansøge om reduceret takts.

Forplejning: Deltagere medbringer selv frokost. Der er køleskab i kursuslokalet. Vi sørger for kaffe, te og en eftermiddagssnack.

Adresse:
Aarhus: Vesterport 8k, Huset Blachs Gaard, 8000 Aarhus C.

Bindende tilmelding foregår ved at skrive en mail til emil@psykologrask.dk med navn og arbejds- eller uddannelsesstatus, samt ved at foretage indbetaling af kursusgebyret til 7110 2029817 eller mobilepay 74247

Tidligere deltagere har udtalt:

 • ”I er rolige, afslappet, humoristiske, sårbare, indrømmer fejl, alvorlige, seriøse. Det gør det troværdigt og rart” – Peter
 • ”God blanding af video, viden og øvelser” – Emma
 • ”Jeg føler mig meget udfordret, men på en god måde” – Rebecca
 • ”Tiden er fløjet afsted!” – Louise
 • ”Der har været en meget afslappet og behagelig stemning. I er ikke bange for at udlevere jer selv, hvilket reducerer nervøsitet” – Stine

Søger du andre muligheder for undervisning eller supervison på dit arbejde?

Sammen med Henrik Holm har jeg løbende forskellige træningsmuligheder med kurser og workshops. Derudover tilbyder jeg supervisionsforløb til både psykologer og andre, der arbejder med terapi. Du kan læse mere under min kursusside eller ved at trykke på linket herunder.