Temadag i ISTDP: Mobilisering og forsvarsarbejde i terapi
Hvordan skaber og vedligeholder du en effektiv fremdrift i din terapi?
Som terapeut støder vi ofte på manglende fremdrift og bedring i terapien. Ofte skyldes det, at vi ikke formår at identificere og arbejde effektivt med de forsvar og blokeringer, der står i vejen for klienten.
På temadagen vil vi fokusere på hvordan man arbejder effektivt med klientens forsvar i terapi. Vi vil have et særligt fokus på at kunne målrette vores interventioner til lige der hvor klienten er, og det indebærer:
- at identificere forskellige forsvarstyper. Hvilke forsvar og modstandstyper er i forgrunden og hvordan intervenerer man over for disse?
- Hvordan arbejder man med og skifter mellem pres, klarifikation og udfordring?
- Hvordan ser man at klienten har vendt sig mod sine forsvar og er klar til næste fase i terapien?
- Hvordan undgår man at skabe misalliance ved f.eks. at udfordre for tidligt eller for intensivt?
- Hvordan arbejder vi med positive følelser og håb, samtidigt med forsvarsarbejde?
Temadagen vil veksle mellem oplæg, at se video og lave øvelser, der fordyber og personliggør teorien bag.
Videooptagelser fra vores eget kliniske arbejde vil dagen igennem blive brugt til at understrege de teoretiske pointer og til at sikre, at undervisningen er nærværende og levende.
Denne temadag retter sig mod dig, som har deltaget på ”Introduktionskursus i ISTDP” hos Emil og Henrik, eller har en viden om den grundlæggende teori i ISTDP fra f.eks. pre-core, ISTDP-supervision eller andre introducerende kurser i ISTDP.
Det er ikke en forudsætning for deltagelse, at du har aktive terapiforløb, og temadagen retter sig mod psykologistuderende såvel som uddannede psykologer med interesse i at fordybe sig yderligere i ISTDP.
Undervisere:
Emil Rask og Henrik Holm, autoriserede psykologer. Du kan læse mere om os på vores hjemmesider www.henrikholmhansen.dk og www.psykologrask.dk/om-EmilRask
Dato: 8/12 kl 9-16
Pris: Psykologer i arbejde: 1200,- Psykologistuderende eller arbejdsløse psykologer: 500,-
Forplejning: Deltagere medbringer selv frokost. Vi sørger for kaffe, te og en eftermiddagssnack.
Adresse: Vesterport 8k, Huset Blachs Gaard, 8000 Aarhus C.
Tilmelding foregår ved at skrive en mail til info@henrikholmhansen.dk
Tidligere deltagere har udtalt:
”Jeg føler mig meget udfordret, men på en god måde” – Rebecca,
”Virkelig god dynamik, virkelig godt tilrettelagt”
”Der har været en meget afslappet og behagelig stemning. I er ikke bange for at udlevere jer selv, hvilket reducerer nervøsitet” – Stine
Fire trin til hjælp
For mange er det helt nyt at skulle opsøge en psykolog, og det kan virke både lidt grænseoverskridende og underligt at skulle tage kontakt. For at gøre det så let og trygt som muligt at komme igang, er her en lille guide til, hvordan du kan gøre:
Trin 1: Kontakt
Ring til mig på 61707219 eller send en mail på emil@psykologrask.dk. Du kan også skrive dit navn og kontaktoplysninger i kontaktformularen på siden “kontakt og pris”, så kontakter jeg jer hurtigst muligt.
Trin 2: Gratis afklarende samtale
Over telefonen finder vi ud af, hvad I gerne vil have min hjælp til, og om jeg er den rette behandler til jer. Her finder vi også ud af om behandlingsforløbet skal være til jer forældre, eller om jeg skal have samtaler med jeres barn også.
Trin 3: Forsamtale
Første samtale er typisk en dobbeltsession. Her får I mulighed for at finde ud af, om I synes, jeg er den rette til at hjælpe jer. Jeg bruger forsamtalen til at lære jer at kende og finde ud af, hvad I gerne vil have min hjælp til.
Trin 4: Behandling
Efter forsamtalen har vi en bedre fornemmelse af, hvilket behandlingsforløb, I har brug for, og hvilke målsætninger vi skal arbejde mod. Typisk er forældreforløb relativt korte med 3-5 samtaler, hvor forløb med børnene gennemsnitligt er omkring på 8-12 samtaler med samtaler enten hver uge eller hver anden uge.