Psykolog i Aarhus med særlig viden om angst hos børn og unge

Psykolog møder børn og unge mennesker i øjenhøjde.

Som psykolog i Aarhus er det rigtig vigtigt for mig, at både børn og unge mennesker mødes med respekt, som dem de er. Jeg gør meget ud af at møde dem jeg taler med i øjenhøjde og finde ud af, hvordan de ser deres eget liv, og hvordan de forstår deres egne problemer. Sammen finder vi ud af, hvordan jeg kan hjælpe med at skabe de forandringer, de ønsker.

Uddannelse og baggrund

Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i foråret 2014 og har siden da arbejdet som psykolog med børn og unge. Jeg har særlig erfaring med angst og angstbehandling, og jeg har både individuelle samtaler og grupper. Allerede under min studietid arbejdede jeg meget med børn og unge, og i 2012 var jeg en del af Angstklinikken på Aarhus Universitet. Her udviklede vi angstbehandling til børn og unge og forskede i, hvad der har den bedste effekt for bl.a. social angst, socialfobi, separationsangst, generaliseret angst og OCD. Jeg lærte at bruge programmerne Cool Kids og Chilled og har siden 2014 lavet Cool Kids og Chilled gruppeforløb i samarbejde med UngLiv.dk.

Angst og OCD behandling til børn og unge

Børn og unge som har OCD kommer ofte i forløb, da de oplever tvangstanker eller tvangshandlinger. Selvom disse symptomer stjæler både energi og livsglæde, så kan dit barn få effektiv hjælp til denne angsttype. Jeg møder også mange børn, som oplever alt fra socialfobi, generaliseret angst og andre angstformer, hvor behandling kan hjælpe dem videre.  Jeg har således en bred erfaring med en række af de problemstillinger, som angst kan give.

Derudover kan jeg tilbyde behandling af bl.a. sorg, depression, traumer, selvskade, selvværdsproblematikker, sociale problemer og identitetsproblematikker. Er du i tvivl, om jeg kan hjælpe dig, er du velkommen til at ringe og spørge. Tror jeg ikke, at jeg er den rette behandler til dig, henviser jeg gerne videre til en af mine dygtige kolleger. Som psykolog i Århus har jeg nemlig et bredt netværk, som også vil kunne hjælpe.

psykolog emil rask

Traumebehandling

Siden 2015 har jeg været tilknyttet en række asylcentre som psykolog. Her har jeg samtaler med de flygtninge, der har allermest brug for hjælp. Jeg har især mange samtaler med uledsagede unge flygtninge – det vil sige børn og unge, der er kommet til landet uden deres familier. Her behandler jeg både angstproblemer, depression og i høj grad traumer og PTSD (Posttraumatisk stresslidelse).

Ud over behandling tilbyder jeg også kurser og foredrag om angst, angstbehandling og ungdomsproblemer.
Se mere her

Autoriseret psykolog

Jeg er autoriseret psykolog af Psykolognævnet. Min autorisation er din garanti for, at jeg arbejder efter høje etiske standarder, samt at jeg på de første 2 år som psykolog har lavet over 1000 timers terapi og modtaget over 160 timers supervision på mit arbejde.

Fire trin til hjælp

For mange er det helt nyt at skulle opsøge en psykolog, og det kan virke både lidt grænseoverskridende og underligt at skulle tage kontakt. For at gøre det så let og trygt som muligt at komme igang, er her en lille guide til, hvordan du kan gøre:

Trin 1: Kontakt
Ring til mig på 61707219 eller send en mail på emil@psykologrask.dk. Du kan også udfylde kontaktformularen på siden “kontakt og pris”, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

Trin 2: Gratis afklarende samtale Hvis du har behov for det, så tilbyder jeg, at vi kan tage en kort indledende snak over telefonen. Her taler vi om, hvad du gerne vil have min hjælp til, og om jeg er den rette behandler til dig. Hvis jeg er det, så aftaler vi at opstarte et forløb, og ellers henviser jeg dig gerne videre til en anden psykolog, der bedre kan hjælpe dig.

Trin 3: Forsamtale Første samtale er typisk en dobbeltsession. Her får du mulighed for at finde ud af, hvilken hjælp jeg kan tilbyde dig og få en fornemmelse af hvordan det er at være i behandling hos mig. Jeg bruger forsamtalen til at lære dig at kende og finde ud af, hvad du gerne vil have min hjælp til.
Trin 4: Behandling Efter forsamtalen har vi begge en bedre fornemmelse af, hvilket behandlingsforløb du har brug for, og hvilke målsætninger vi skal arbejde mod. Der er stor forskel på, hvor langt et forløb er, men et gennemsnitligt forløb er typisk på 8-12 samtaler med samtaler enten hver uge eller hver anden uge.